O Krówce

Krówka Ustecka jest autorskim pomysłem Beaty i Adama Jakubiak.  Po wielu próbach udało się stworzyć „słodycz” niemal, że idealny.
Teraz dokładają  wszelkich starań, aby przygotowany produkt był jak najwyższej jakości i zawsze smakował tak samo dobrze.
Krówka Ustecka to rzemieślnicza praca. Nie ma dwóch takich samych krówek. Każda jest robiona, krojona i pakowana ręcznie.
Niezmienny smak krówek urozmaicany jest jedynie przeróżnymi dodatkami takimi jak sezam, kawa czy żurawina.
Krówka Ustecka ma swoich miłośników w całej Polsce, a z tego co nam już wiadomo także poza jej granicami.
Dziś manufaktura, która mieści się w Ustce przy ulicy Kaszubskiej 9, stała się stałym punktem odwiedzin turystów.  Krówka bowiem jest idealnym prezentem na różne okazje, pamiątką z urlopu lub po prostu słodkim dodatkiem do ulubionej kawy.

Tak przygotowujemy naszą Krówkę

Krówka Ustecka pakowana jest w oryginalnych pudełkach. Wszystkie krówki krojone i pakowane są ręcznie.

Tradycyjna Krówka Ustecka wysyłana jest natychmiast po przygotowaniu. Dokładamy wszelkich starań, aby przygotowany przez nas produkt był jak najwyższej jakości.

Zajęcia dla dzieci pociechy próbują swoich sił

W naszej kawiarni Cafe Mistral w Ustce organizujemy dla dzieci zajęcia edukacyjne.

W czasie zajęć dzieci poznają historię rybaka Mistrala a także uczą się same przygotowywać i pakować Krówkę Ustecką.

Przyjmujemy grupy do 25 dzieci.

Zajęcia można umawiać telefonicznie pod numerem
+48 501 527 578

lub mailowo: recepcja@mistral.ustka.pl

Nauka pakowania Krówki Usteckiej